همه ما میدانیم که آب و روغن دادن روی برنج باعث دانه دانه شدن برنج میشود و ظاهر مجلسی و زیبایی را به خودش میگیرد و این دقیقا همان چیزی است که خانم ها از یک برنج مجلسی میخواهند. ولی سوالات مختلفی برای این موضوع به وجود می آید که برای مثال میتوانیم به روغن برنج رو کی بریزیم اشاره کنیم. برای همین در اینجا قصد داریم تا به همه این سوالات پاسخ بدهیم.

آب و روغن دادن روی برنج چه فایده ای دارد؟
وقتی که یک مهمان برای شما می آید و شما قصد پخت برنج را داشته باشید قطعا میدانید که نمیتوانید به سراغ برنج هایی به مانند نیم دانه بروید. بلکه باید از برنج های مجلسی و دانه بلند استفاده کنید. ولی صرف خرید یک برنج دانه بلند کافی نیست و باید یکسری نکات پخت و پز را هم بدانید.
یکی از این نکات اضافه کردن آب و روغن برنج است. همانطور که در مقدمه هم توضیح دادیم اضافه کردن آب و روغن به برنج باعث دانه دانه شدن برنج شما میشود که یعنی دقیقا همان ظاهر مجلسی را به خودش میگیرد و باعث زیباتر شدن سفره شما میشود.
ولی جالب تر اینکه این کار حتی بر روی طعم برنج هم تاثیر مثبتی را میگذارد و باعث میشود تا طعم دلنشین تری را به خودش بگیرد.
البته که اضافه کردن روغن به ته دیگ خوشمزه و طلایی هم کمک زیادی میکند.
آب و روغن برنج رو کی بریزیم؟
اساسی ترین سوال دقیقا همین بخش است که احتمالا اکثریت شما نیز به دنبال جواب آن هستید! چون اگر زمان درست اضافه کردن آب و روغن را ندانید ممکن است که هیچ سودی را از آن به دست نیاورید.
دو روش برای اضافه کردن آب و روغن روی برنج وجود دارد که در ادامه به توضیح هر دو مورد میپردازیم:
روش اول: در هنگام پخت
بعد از اینکه شما برنج آبکش شده را به قابلمه اضافه کردید و در حال پخته شدن است میتوانید روغن داغ را به آن اضافه کنید. ولی اکثریت افراد در این بخش نظرات مختلفی را دارند که همه آنها میتواند گزینه مناسبی باشد.
در ادامه همه آنها ار معرفی میکنیم:
- زمانی که برنج به بخار افتاد: احتمالا همه شما با این مرحله آشنا باشید؛ این مرحله جزوی از مراحل از پخت برنج آبکش است که شما باید با آن اشنا باشید. در این مرحله و وقتی که متوجه بخار کردن برنج شدید روغن داغ را به آن اضافه کنید.
- زمانی که برنج در قابلمه جمع کردید: بعد از اینکه برنج را آبکش کرده و به داخل قابلمه ریختید معمولا آن را به سمت وسط جمع میکنیم. در همین لحظه هم مقداری برنج داغ (به مقدار لازم) را به آن اضافه میکنیم. ولی یادتان باشد که اگر مقدار روغن زیاد باشد میتوانید نه تنها به دانه دانه شدن برنج کمکی نکند بلکه باعث شل شدن برنج هم شود.
- زمانی که کامل پخت: بعضی از آشپزها هم ترجیح میدهند زمانی که برنج کامل پخت روغن را به آن اضافه کنند.
روش دوم: قبل از اضافه کردن برنج به قابلمه (بعد از آبکش)
معمولا این روش به اندازه روش اول کارساز نیست؛ ولی بعضی از آشپزها ترجیح میدهند تا بعد از آبکش کردن و قبل از اضافه کردن برنج به قابلمه مخلوط روغن و آب را اضافه کنند.
برای پخت برنج آبکش قطعا میدانید که باید برنج را پس از جوشیدن آبکش کنید؛ بعد از آبکش کردن و قبل از اینکه برنج را به قابلمه بریزید ابتدا باید مقداری روغن که بستگی به اندازه قابلمه دارد را به کف قابلمه بریزید. البته که بعضی از افراد هم از کره استفاده میکنند که گزینه مناسبی هم به شمار میرود. همینطور اینکه از روغن مایع یا جامد استفاده کنید هم مشکلی ندارد!
حالا نوبت به اضافه کردن آب جوش است؛ مقداری آب جوش را به کف قابلمه که روغن را ریختید هم اضافه کنید و حالا نوبت به اضافه کردن برنج به قابلمه است.
البته که اگر قصد قرار دادن ته دیگ را داشتید باید بعد از اضافه کردن آب جوش ابتدا ته دیگ مدنظر خودتان را اضافه کنید و سپس برنج را بر روی آن قرار دهید.
آب و روغن باید در چه اندازه ای باشد؟
از آنجایی که شاید اندازه هر قابلمه با هر قابلمه دیگری فرق کند پس نمیتوانیم بگوییم که شما باید حتما فلان مقدار روغن و آب را استفاده کنید. ولی اگر بخواهیم یک دید کلی را نسبت به اندازه آب و روغن دادن روی برنج به شما بدهیم میتوان گفت که به ازای هر نصف استکان روغن یک لیوان آب اضافه کنید.
حواستان باشد تا بیش از حد از روغن استفاده نکنید
در بالا درباره فواید آب و روغن دادن روی برنج و نحوه انجام آن صحبت کردیم. ولی باید بدانید که اگر مقدار زیادی از روغن را استفاده کنید یکسری مشکلاتی را میتواند برای شما به همراه داشته باشد که در ادامه درباره آن صحبت میکنیم.
- چرب شدن برنج: چربی برنج فقط تا یک حدی میتواند باعث خوشمزگی شود. ولی از یک مقداری به بعد فقط باعث سنگین شدن غذا شده؛ به طوریکه افراد با میل کردن چند قاشق از برنج به اصطلاح دلشان را میزند و سریعا سیر میشوند!
- نامناسب برای افراد دارای بیماری: یکسری از بیماری ها هستند که اصلا نباید به سراغ مصرف مواد چرب بروند. پس اگر شما از مقدار زیادی از روغن در برنج استفاده کنید ممکن است که برای این افراد مناسب نباشد.
- تغییر طعم اصلی برنج: بگذارید این بخش را با مثال بگویم. اضافه کردن نمک به غذا میتواند از بی نمکی غذا جلوگیری کند و تا حدی باعث بهبود طعم غذا شود. ولی اگر نمک را به مقدار زیادی استفاده کنید باعث شور شدن برنج میشود. اضافه کردن روغن بیش از حد به برنج هم دقیقا به همین شکل است.
نتیجه گیری
آب و روغن دادن روی برنج میتواند به طعم برنج کمک کرده و باعث ایجاد ظاهر مجلسی برای پلو شود. ولی اگر بیش از حد استفاده شود تاثیرات منفی میگذارد.
در این پست هر چیزی که شما از اضافه کردن اب و روغن به برنج باید بدانید را توضیح دادیم تا دید مناسبی را داشته باشید.
منبع: موسوی ها
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آب و روغن دادن روی برنج" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آب و روغن دادن روی برنج"، کلیک کنید.