به گزارش خبرنگار سوشال لند علی حبیب زاده ظهر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران با تاکید بر ضرورت رعایت نکات قوانین و مقررات آب کشور و صیانت از کمیت و کیفیت منابع آبی اظهار کرد: در گستره ۶ هزار کیلومتر مربعی جلگه و دشت مازندران با ۱.۵ میلیارد مترمکعب ذخیره آب زیرزمینی حدود ۱۱۰ هزار حلقه چاه مجاز کشاورزی و هفت هزار حلقه مجاز برای تأمین آب آشامیدنی و مصارف صنعتی وجود دارد که سالانه به فراخور شرایط اعم از ترسالی یا خشکسالی حدود ۱.۳ میلیارد متر مکعب از این منبع باارزش تخلیه و در بخش های مختلف مصرف می شود.
وی افزود: سهم ۹۰ درصدی بخش کشاورزی از مصرف آب های زیرزمینی در این استان اهمیت مدیریت و مصرف بهینه آب در این بخش را نسبت به سایر مصارف نشان می دهد. باید با اجرای انواع روش های درست و نوین آبیاری و استفاده از الگوی کشت مناسب در زراعت مصرف آب بخش کشاورزی را کاهش دهیم.
مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه ای مازندران خاطرنشان کرد: شرکت آب منطقه ای مازندران با اقداماتی مانند انسداد چاه غیرمجاز نصب کنتور یا شمارشگر حجمی برای کنترل میزان مصرف و جلوگیری از اضافه برداشت و تعیین تکلیف چاه های فاقد پروانه و اصلاح پروانه های قدیمی در حال انجام فعالیت های صیانتی است.
حبیب زاده ادامه داد: در همین راستا نیز طی سال های اخیر بالغ بر یک هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود و ۱۵۰۰ حلقه چاه با اولویت چاه های پرمصرف مجهز به کنتور حجمی مجهز شد.
وی افزود: تقاضایی که از بهره برداران آب های زیرزمینی به ویژه کشاورزان برای صیانت از منابع آبی داریم این است که در درجه نخست در صورت تفکیک و تقسیم زمین های کشاورزی از حفر چاه مستقل بپرهیزند.
مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه ای مازندران اظهار کرد: همچنین مالکان چاه های کشاورزی بدون پروانه در نخستین فرصت برای تعین تکلیف چاه به ادارات منابع آب شهرستان ها مراجعه کنند و تا وضعیت چاه ها تعیین تکلیف شود.
حبیب زاده تصریح کرد: آب زیرزمینی یک منبع طبیعی تجدیدپذیر است و در چرخه آب به صورت سالیانه احیا می شود. البته مشروط بر آن که میزان بهره برداری بیشتر از حجم تجدیدشونده نباشد. در غیر این صورت به مرور زمان سفره آب زیرزمینی دچار افت می شود و مانند مشکلی که امروز در بسیاری از سفره های آب زیرزمینی کشور ایجاد شده با خسارت جدی و جبران ناپذیر مواجه خواهد شد. بنابراین باید با رعایت قوانین و مقررات آب کشور و عمل به برنامه های مدیریتی مثل برنامه سازگاری با کم آبی به مراقبت و صیانت از کمیت و کیفیت این منابع آبی ارزشمند بپردازیم.
وی با اشاره به ضرورت تمدید اعتبار پروانه چاه های کشاورزی اظهار کرد: آن دسته از بهره بردارانی که اعتبار پروانه بهره برداری چاه شان به پایان رسید به ویژه چاه هایی که انشعاب برق دارند برای بهره مند شدن از خدمات مرتبط باید در اسرع وقت برای تمدید پروانه اقدام کنند. اخیراً پیامک هایی با همکاری شرکت توزیع برق استان برای این افراد فرستاده شد.
مدیر دفتر حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه ای مازندران خاطرنشان کرد: از همه مردم استان تقاضا داریم که در صورت مشاهده هرگونه حفاری غیرمجاز موضوع را به صورت پیامکی به شماره ۳۰۰۰۷۹۱۰۰ اطلاع دهند.
حبیب زاده با بیان این که مشارکت و همکاری لازم در نصب کنتور حجمی مورد تاکید و انتظار است گفت: توجه به نحوه و میزان مصرف چاه های آب و نصب تجهیزات کنترل میزان مصرف مجاز عمر چاه را اضافه می کند و از بروز پدیده ای مثل ماسه دهی جلوگیری خواهد کرد. به کشاورزان و بهره برداران توصیه می شود چنانچه با ماسه دهی ممتد چاه مواجه شدند موضوع را به کارشناسان اداره منابع آب شهرستان خود اطلاع دهند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "۱۱۰ هزار حلقه چاه کشاورزی مجاز در مازندران وجود دارد – خبرگزاری سوشال لند | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "۱۱۰ هزار حلقه چاه کشاورزی مجاز در مازندران وجود دارد – خبرگزاری سوشال لند | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.