یکی از مهمترین نکاتی که حتما باید قبل از شروع پروژه مسکونی صنعتی یا تجاری خود به آن توجه داشته باشید انتخاب زمین مناسب برای ساختمان سازی است. خوشبختانه زمین های متنوعی برای ساختمان سازی وجود دارد که هریک از آنها دارای ویژگیها و مزایای منحصر به فرد خود میباشند. پاسخ به سوال کدام زمین برای ساختمان سازی مناسب است تا حد خیلی زیادی به نوع طراحی ساختمان شما در آن زمین وابسته است. به عنوان مثال برخی از زمینها از شرایط مطلوبی برای ساخت و ساز شما برخوردارند و برخی دیگر بنا به هر دلیلی گزینه ایده آلی به حساب نمیآیند.
لازم به ذکر است هرچه زمین انتخابی از شرایط بهتری برخوردار باشد سازهای مقاوم و مستحکم تر ایجاد خواهد شد. برای مثال جهت ساخت سازه های بتنی با قالب های فلزی شرکت قالب گسترسپنتا قبل از شروع هر کاری باید ابتدا زمین مناسبی را انتخاب کنید. در ادامه متن به منظور آگاهی بیشتر شما عزیزان و احداث سازه های متنوع به معرفی برخی از زمین های مناسب ساختمان سازی میپردازیم.
ویژگی های زمین مناسب برای ساختمان سازی
اگر میخواهید بدانید که کدام زمین برای ساختمان سازی مناسب است باید ابتدا با خصوصیات و ویژگی های زمین ایده آل آشنا شوید؛ در نتیجه انتخاب برای شما آسان تر خواهد بود:
1. هدف از اجرای طرح
اولین و شاید هم مهمترین فاکتور در انتخاب زمین مناسب برای ساختمان سازی دلایل و اهداف شما برای انتخاب زمین پروژه است؛ یعنی اینکه قصد ساخت چه نوع ملکی را دارید. این موضوع به شما کمک خواهد کرد تا زمین مناسب ساختمان سازی را انتخاب کنید و طراحی موثرتری داشته باشید.
2. موقعیت مکانی و دسترسی
اطلاع از شرایط و موقعیت منطقهای که زمین در آن قرار دارد دیگر عامل مهم در انتخاب زمین مناسب برای ساختمان سازی است. اینکه زمین انتخابی در نزدیکی جاده فرودگاه بزرگراه سیستم حمل و نقل و سایر امکانات باشد ساکنان آن منطقه از آسایش و آرامش بیشتری برخوردار خواهند بود.
3. دسترسی آسان به مصالح ساختمانی
دیگر ویژگی مهم در انتخاب زمین مناسب برای ساخت و ساز دسترسی به مصالح و کلیه تجهیزات ساختمانی است. باید بررسی شود که آیا امتیاز های برق گاز آب و یا مراکز خرید مراکز درمانی و… در نزدیکی زمین موردنظر هستند یا خیر. همچنین نزدیک بودن زمین به مراکز فروش تجهیزات و مصالح ساختمان به شما کمک خواهد کرد تا در هزینه های حمل و نقل یا وارد کردن مواد اولیه به زمین صرفه جویی کنید.
4. شناسایی رقبای احتمالی
باید محل شناسایی پروژه را به خوبی شناسایی کنید و ببینید چه افرادی رقبای احتمالی شما هستند. برای مثال اگر قصد ساخت یک مرکز خرید را دارید باید تمامی فروشگاه های نزدیک به زمین را مورد بررسی قرار دهید. این امر باعث میشود برنامه ریزی بهتری برای اجرای طرح خود داشته باشید. از طرفی انتخاب زمین مناسب برای ساختمان سازی در محلی که مشتریان هدف شما آنجا ساکن هستند باعث خواهد شد در مدت زمان خیلی کوتاه بیشترین بازدهی را داشته باشید.
5. ساختمان های اطراف زمین و بررسی آنها
شاید در نگاه اول چندان مهم نباشد اما بررسی تمامی ساختمان های مسکونی صنعتی یا حتی فروشگاهها دیگر فاکتور موثر در انتخاب زمین مناسب برای ساختمان سازی است. عدم اطلاع کافی از این موضوع باعث خواهد شد تا در آینده با مشکلات زیادی رو به رو شوید. برای مثال وجود ساختمان های بلند در اطراف زمین انتخابی بر روی سیستم تهویه یا بحث نورگیر آن تاثیر بسیاری دارد. از طرفی وجود زمین های بایر و خالی به مرکزی جهت رشد حشرات آفات و دفن زباله تبدیل خواهد شد.
6. امنیت محله
و اما آخرین ویژگی مهم زمین مناسب برای ساختمان سازی سطح امنیت محله است. بدیهی است که محافظت از جان و مال افراد در هر منطقه مسکونی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. پس قبل از شروع هر کاری باید ابتدا در رابطه با سطح امنیت محل و اطراف آن اطلاعاتی زیادی به دست آورید. میزان جرم و خلاف انجام شده در محل و صحبت کردن با چند تا از ساکنین چند ساله آن منطقه به شما این امکان را خواهد داد تا تصمیماتی آگاهانه بگیرید و اقدامات لازم را برای حفاطت از جان و مال خود خانواده دوستان و… انجام دهید.
انواع زمین برای ساختمان سازی
خب تا اینجای متن با مهمترین خصوصیات و ویژگی هایی آشنا شدیم که ما را برای رسیدن به جواب سوال کدام زمین برای ساختمان سازی مناسب است نزدیک و نزدیک تر میکنند. حال در ادامه به معرفی انواع زمین های پرکاربرد در ساخت و ساز اشاره خواهیم کرد:
1. زمین های خاکریزی شده
برای ساخت برخی از سازه های عمرانی از زمین های خاکریزی شده استفاده میشود که جزء زمین های مناسب و پرکاربرد ساختمان سازی به حساب میآیند. زمین های خاکریزی شده نسبت به سایر زمینها دارای مقاومت کمتری بوده و با نام زمین های خاک دستی هم شناخته میشوند. این نوع زمینها بدون پی ریزی جهت ساخت سازه های متنوع گزینه چندان مناسبی به حساب نمیآیند. آن دسته از افراد سازندهای که زمین های خاکریزی شده را برای ساخت و ساز خود انتخاب میکنند باید حتما پی ریزی کنند و انجام این کار حتما با استاندارد های ویژهای صورت گیرد.
2. زمین های ماسهای
زمین های ماسهای از دیگر انواع زمین های مناسب برای ساختمان سازی هستند که جهت ساخت سازه های سبک کاربرد دارند. زمین های ماسهای این قابلیت را دارند تا در هر سانتی متر مربع حدود 12 کیلوگرم را تحمل کنند. این در حالی است که در برخی از زمین های ساحلی که ماسهای هستند به علت وجود خاک های چسبنده قادر به تحمل بیش از 500 گرم بر سانتی متر مربع نیستند. جهت ساخت سازهای سبک در زمین های ماسهای ابتدا باید پی ریزی مناسبی طبق استاندارد های مربوطه صورت گیرد.
3. زمین های شنی
اما رسیدیم به اصلب مطلب. زمین های شنی مناسب ترین زمین برای ساختمان سازی هستند که دارای دانه بندی خوبی هستند. به این شکل که دانه های ریز به خوبی فضای بین دانه های درشت را پر میکنند و در نتیجه ساخت و ساز متراکمی شکل میگیرد. پس در جواب به این سوال که کدام زمین برای ساختمان سازی مناسب است ما میتوانیم زمین های شنی را معرفی کنیم.
4. زمین های رسی
زمین های رسی خشک دارای قابلیت تحمل 5 کیلوگرم بر هر سانتی متر مربع هستند. اما در زمین های رسی پر آب قدرت تحمل زیادی در هر سانتی متر وجود ندارد. لازم به ذکر است چنانچه زمین های رسی را برای ساختمان سازی انتخاب کنیم باید ابتدا پی ریزی را بهترین شکل ممکن انجام دهیم.
منبع: یوتیوب
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "زمین مناسب برای ساختمان سازی" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "زمین مناسب برای ساختمان سازی"، کلیک کنید.