آفتاب نیوز :
این روز ها چند خبر درباره این ماجرا شنیده ایم که مردم کرمان نسبت به ساخت «نون. خ 5» اعتراض کردند و بخشی از این سریال را توهین به خود دانستند و رییس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان درباره این مسیله واکنش نشان داد و گفت: «افکار عمومی مردم شهر کرمان با تاریخ چندین هزار ساله و به عنوان پایتخت مقاومت از آنچه که تحت عنوان سریال طنز در صداوسیما پخش شده جریحه دار است.»
محمد امینی زاده ادامه داد: «مردم بسیار دلگیر هستند از اینکه صداوسیما به جای اینکه نمایشگر همۀ فرهنگ ها باشد متاسفانه خلاف این موضوع را رقم زده است. کمترین انتظار مردم استان از صدواسیما و مدیران انقلابی آن این است که نسبت به این موضوع واکنشی بجا نشان دهند و از تصویرسازی نابجایی که در رسانه ملی اتفاق افتاده و باعث ناراحتی مردم کرمان شده عذرخواهی شود و جبران مافات کنند.»
کرمان شهر مفاخر است
نایب رییس شورای شهر کرمان نیز در همین زمینه گفت: ما به عنوان خدمتگزاران مردم از اقدامات هنری استقبال و تشویق می کنیم، ولی شادی به چه قیمت؟
محمدرضا کمساری بیان کرد: «تذکر جدی به دکتر جبلی رییس رسانه ملی، مسیولان شبکه یک و تهیه کننده این مجموعه تلویزیونی دارم. به نمایندگی از مردم کرمان از این تریبون اعلام می کنم بهتر است کرمان در مرحلۀ اول به شما عزیزان معرفی شود.»
وی ادامه داد: «جناب آقای جبلی، شاید شما شناخت دقیقی از کرمان نداشته باشید، شاید هم به این دلیل است که بعد از چند سال مسیولیت در رسانه ملی به این استان سفر نکرده اید. کرمان شهر مفاخری مثل هوشنگ مرادی کرمانی، طاهره صفارزاده، ایرج بسطامی و … است. از همه مهم تر کرمان شهر علمدار انقلاب، سپهبد شهید سلیمانی است و درست نیست با وجود این همه مفاخر استانی با 10 اثر ثبت جهانی این گونه معرفی شود. از مسیولان می خواهم برای جبران این اتفاق در مرحله اول از مردم کرمان عذرخواهی کنند و در مرحله دوم در راستای جبران این اتفاق، سریالی در همین سطح به ظرفیت های کرمان بپردازد.»
کار رسانه ملی ایجاد فرهنگ متعالی است
رییس شورای شهر کرمان نیز گفت: «کار تمامی رسانه ها به ویژه رسانه ملی ایجاد فرهنگ متعالی در سطح جامعه است نه اینکه آسیب های اجتماعی را عادی انگاری کند.»
علیرضا نادری ادامه داد: «نظری که اعضای شورا درباره سریال «نون خ» بیان کردند، نظر قطعی تمامی اعضای شورا و کل مردم این استان است.»
طی روز های اخیر برخی کارشناسان استان کرمان نیز در فضای مجازی نسبت به برخی سکانس های این سریال اعتراض کرده بودند.
مهدی فرجی در این یادداشت با ادای احترام به مردم شریف و نجیب کرمان و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر استان کرمان به ویژه شهید والا مقام حاج قاسم سلیمانی نوشته است: «همه قصد ما از ساختن سریال «نون خ» این است که بتوانیم ظرفیت های فرهنگ غنی و متعالی اقوام را به تصویر بکشیم و یک هم دلی بین اقوام و قومیت های ایران نشان بدهیم و به واسطه این ظرفیت بتوانیم ضمن ارتقای فرهنگی، لحظات بسیار خوب و نشاط آور و سرگرم کننده ای را برای مردم عزیزمان ایجاد کنیم و در عین حال مخاطبان را با این ظرفیت های غنی قومیت های عزیز آشنا کنیم و محبت و هم دلی و صمیمیت را بین آحاد مردم ایران ایجاد کنیم.»
در این چهار فصل گذشته همه تلاش سریال «نون خ» این بوده و خوشبختانه پاسخ مناسب هم دریافت کرده است.
ما در سریال «نون خ» همه اقوام را نشان دادیم که در کناریکدیگر در صلح و صفا و آرامش زندگی مسالمت آمیزی دارند. پس آن چه که در یکی از قسمت های فصل پنجم سریال «نون خ» باعث بروز بعضی سوءتفاهم ها شده است صرفا ناشی از یک برداشت نادرست است.
در یکی از سکانس های سریال «نون خ» فرد به ظاهر دامپزشکی نشان داده می شود که هیچ تخصصی ندارد و فقط به حیوانات علاقه مند است و متاسفانه گرفتار مصرف مواد مخدر است و گفته شده که این فرد کرمانی است و به همین دلیل اهانت به مردم شریف کرمان صورت گرفته است.
البته آن چه که باعث به وجودآمدن این اشکال شده است نمایش فلشی در مسیر حرکتی شخصیت های سریال به سمت کرمان است در حالی که زمان رودررویی بازیگران این سریال با نقش به ظاهر دامپزشک حداقل 900 کیلومتر قبل از کرمان است و اگر دقت کنیم همان چند ساعت اولی که شخصیت های سریال از کردستان خارج می شوند با این فرد روبه رو می شوند؛ بنابراین محل وقوع داستان هیچ ربطی به کرمان ندارد از طرفی آن فرد و همچنین همسر و پسرش هم نیز لهجه کرمانی ندارند.
شخصیت های سریال زمانی برای اولین بار به کرمان می رسند که در نزدیکی کرمان نیمه های شب ماشین آن ها خراب شده تا اینکه یک فرد اهل کرمان با تراکتور خود از راه می رسد و به آن ها کمک کرده و آن ها را به هتل می رساند و هیچ کرایه ای هم دریافت نمی کند.
در زمان ورود بازیگران به هتل نیز از برخورد کارکنان هتل در کرمان تا حضور در نمایشگاه صنایع دستی استان کرمان تمامی تصاویر و دیالوگ ها نشان از هم دلی، برخورد محترمانه و نشاط و شادمانی است و کرمان به عنوان یک استان فرهنگی با مردمی خون گرم و پایتخت صنایع دستی معرفی شده است. کما اینکه تمامی اقوام در سایه پرچم جمهوری اسلامی یک دل و صمیمی در حال شادی نشان داده می شوند که همین امر استقبال مخاطبان را به دنبال داشته است.
از طرف دیگر رفتار و منش کیوان (سیروس میمنت) به نوع کاراکتر وی ارتباط دارد و به هیچ عنوان ارتباطی به رفتار افراد دیگر و شهر های مختلف ندارد و از فصل اول هم این رفتار های ناپسند از وی دیده می شود که اتفاقا همواره تقبیح هم می شود؛ هر چند در پایان این فصل از سریال این شخصیت متحول می شود.»
مهدی فرجی در بخش پایانی یادداشت خود از سوءتفاهم های ایجادشده ابراز تاسف کرد و ضمن ادای احترام به مردم شریف کرمان تاکید کرد: سازندگان سریال «نون خ» هرگز و به هیچ عنوان قصد جسارت به ارزش های فرهنگی و ملی هیچ استانی از جمله مردم عزیز استان کرمان را ندارند، بلکه تلاش ما ادای احترام به قومیت های مختلف بوده است و اساسا هدف اصلی این سریال ایجاد وحدت و هم دلی بین قومیت ها و تکریم و تجلیل آن ها است.»
«سرزمین مادری» و یک اعتراض ده ساله
این ماجرا، اما اولین باری نیست که رخ می دهد، به ده سال قبل بازگردیم، روزی که چند قسمت از یک سریال 66 قسمتی، در سوم آبان سال 92 روی آنتن تلویزیون رفت. مجموعه ای که در ابتدا بسیار قابل قبول بود و گمان می رفت که قرار است اثر تاریخی خوبی را برجای بگذرد، اما با پخش 4 قسمت از این مجموعه، اعتراضاتی علیه این سریال در خوزستان آغاز شد.
این اعتراضات با اظهار نظر نمایندگان اسلامی خوزستان در مجلس شورای اسلامی همراه بود. در این اعتراضات 70 نفر از نمایندگان تمام اقوام ایرانی (ترک و لر و کرد و بلوچ و عرب و..) مجلس شورای اسلامی، با بیانیه ای خواستار توقف توهین های مکرر صداوسیما به مردم بختیاری شدند. گرچه سازندگان سریال و همچنین عباس سلیمی نمین، مشاور تاریخی، از این مجموعه دفاع و اعلام کردند که از دیدگاه آن ها توهینی به ایل بختیاری نشده است، اما این تلاش ها راه به جایی نبرد. ضرغامی رییس وقت سازمان صداوسیما به خوزستان سفر کرد و ضمن دلجویی و عذرخواهی از مردم این استان و ایل بختیاری، حذف قسمت هایی را داد که باعث اعتراض آن شد.
پس از این اعتراضات، این مجموعه با استدلال هایی مانند بازنگری در پوشش بازیگران زن و همچنین آنچه که نارضایتی از صدا و سیما از کم رنگ بودن نقش جریانات اسلامی در پیروزی انقلاب 1357 را می خواند، پخش می کند، با تاخیر روبرو می شود تا برخی از صحنه های آن دوباره فیلمبرداری می شود. پس از فیلم برداری، تیزر این سریال از شبکه سه سیما پخش شد و قرار بود از سوشال لند 1396 مجدد پخش شود، اما باز هم پخش نشد تا امروز که خبر رسیده است که؛ پخش آنلاین رایگان مجموعه «سرزمین مادری» به کارگردانی کمال تبریزی، نویسندگی علیرضا طالب زاده و تهیه کنندگی محمد مسعود و از چهارشنبه 5 سوشال لند 1402، به صورت دو قسمت در هفته از سایت و اپلیکیشن تلوبیون آغاز شد و بعدش هم در تلویزیون به نمایش درآمد.
اعتراض به «پایتخت 3»
سری های اول سریال «پایتخت» درست پیش از اینکه تا این اندازه محبوب شود در فصل سوم، 50 نفر از مردم مازندران در انتقاد به پخش سریال «پایتخت 3» مقابل استانداری مازندران تجمع و تحصن کردند و خواستار توقف پخش سریال شدند.
این عده نسبت به ادبیات بکار گرفته شده در این سریال، تمسخر و هجو موجود، انعکاس نادرست سنت ها و آداب و رسوم مازندران و ناآشنایی تولیدکنندگان با فرهنگ استان اعتراض داشته و خواهان توقف پخش آن شدند.
سید هادی حسینی نماینده مردم قایمشهر، سوادکوه، جویبار و سیمرغ در پیگیری خبرنگار سوشال لند درباره سریال «پایتخت 3» با بیان اینکه این سریال هدف و پیام ندارد، گفت: هزینه هایی که برای این سریال شده است در واقع صرف سرمایه های نظام است بدون اینکه فایده آموزنده ای داشته باشد. این سریال هیچ پیامی را دنبال نمی کند و اصالت ندارد و وقتی موضوعی اصالت ندارد، نمی توان به جزییات آن پرداخت. او با اشاره به اینکه در این سریال موارد مثبتی از جمله احترام به خانواده و بزرگتر ها وجود دارد، گفت: این نکات مثبت به برخی زوایدی آمیخته شده که آسیب زا است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "انگشت های اتهامی که به سمت سعید آقاخانی، جواد عزتی و محسن تنابنده گرفته شد" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "انگشت های اتهامی که به سمت سعید آقاخانی، جواد عزتی و محسن تنابنده گرفته شد"، کلیک کنید.