به گزراش سوشال لند، کتاب «قدرت نرم چینی» تبیینی مختصر ولی دقیق ازتلاش های چند دهه ای چین برای مبارزه با جنگ رسانه ای است که کشورهای غربی خصوصا آمریکا در چند دهه گذشته علیه این کشور به راه انداخته اند. این کتاب شرح چگونگی ورود چینِ تحت رهبری شی جین پینگ به جنگ روایت ها علیه این کشور به رهبری رسانه های آمریکایی است. شی هدف از این مبارزه را خنثی کردن اقدامات تخریبی غرب علیه چین و جایگزین کردن «روایت درست و دقیق از چین واقعی» در جنگ روایت ها می داند.
ماریا رپنیکوا در کتاب قدرت نرم چینی در این خصوص اینگونه می نویسد:
هدف اصلی از داستان سرایی و روایت گری مد نظر شی جین پینگ ارایه تصویری درست از چین به جهان و اصلاح تصورات غلط ساخته شده توسط رسانه های غربی از این کشور بوده است. چین در دهه های اخیر تلاش های گسترده ای برای تقویت قدرت نرم خود انجام داده است. این کشور با سرمایه گذاری در رسانه های بین المللی و ایجاد مراکز فرهنگی در سراسر جهان، به دنبال افزایش جذابیت بین المللی و تاثیرگذاری بر دیگر کشورها و مردمان آن ها بوده است.
رسانه های غربی اغلب با نگرشی منفی نسبت به چین برخورد می کنند. این رویکرد منفی گرایانه، که گاهی اوقات شامل داستان های بی اساس و بدون شواهد می شود، نشان دهنده عدم درک عمیق از وضعیت این کشور است.
بر اساس این کتاب، حزب کمونیست برای اجرای دستورات شی در خصوص بهبود وجهه چین اقدامات زیادی انجام داده است. آن ها استراتژی های مختلفی را، از تبلیغات رسانه ای گرفته تا روش های مختلف دیپلماسی عمومی در قالب تقویت قدرت نرم به کار گرفته اند تا تصویر چین را از یک کشور آن گونه که غربی ها می گویند دردسرآفرین به یک کشور مسیولیت پذیرتغییر دهد.
شی جین پینگ یک بار دیگر در ژوین 2021 به صورت علنی خواستار ارایه تصویری «دوست داشتنی» تر از چین شد که تعادل بین اعتماد و فروتنی را به عنوان راهی برای به دست آوردن دوستان بیشتر در جان ایجاد کند.
در بخش دیگری از این کتاب نوشته شده : شی جین پینگ در همه سالهایی که بر مسند رهبری حزب کمونیست و ریاست جمهوری چین تکیه زده بارها بر پیوند بین قدرت نرم فرهنگی و توسعه چین تاکید کرده و قدرت فرهنگی را هم تراز باقدرت سخت دانسته و می گوید: «مسیر توسعه برای هر کشور بزرگی در طول تاریخ شامل بهبود قدرت سخت مانند قدرت اقتصادی و قدرت نظامی و همچنین تقویت قدرت نرم مانند ارزش ها، ایدیولوژی ها و فرهنگ و رسانه بوده است» شی همچنین در سخنرانی های خود بر بعد خارجی، ازجمله اهمیت ایجاد قدرت گفتمان بین المللی، به ویژه در مقابل غرب، تاکید می کند و از رسانه ها و صاحبان سخن می خواهد تا صدای چین واقعی را به گوش جهانیان برسانند.
بر اساس آنچه در کتاب «قدرت نرم چینی» آمده : «تاییدها و تجویزهای رسمی در دو دهه گذشته و به ویژه در دوران شی جین پینگ، الهام بخش تولید انبوهی از نوشته های سیاسی و مقالات دانشگاهی در مورد قدرت نرم و تقویت آن در برابر قدرت نرم غرب بوده است. دولت چین همچنین اقدامات گسترده رسانه ای، فرهنگی، علمی، آموزشی و تبلیغاتی را در این زمینه برنامه ریزی و اجرا کرده است. »
رپنیکوا در جایی از کتاب خود می نویسد: « اگرچه اثربخشی این تلاش ها هنوز به طور جامع ارزیابی نشده، اما تاکید مداوم بر بهره گیری از قدرت نرم قابل توجه است.»
کتاب « قدرت نرم چینی؛ عناصر چینِ جهانی» نوشته ماریا رپنیکوا با ترجمه محمدرضا نوروزپور و مقدمه حامد وفایی توسط انتشارات خبر امروز منتشر شده است و منبع بسیار خوبی برای درک رفتار و کنشگری چین در برابر قدرت نرم آمریکا محسوب می شود.
این کتاب را می توانید از لینک زیر تهیه کنید
4949
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "شی جین پینگ به روزنامه نگاران گفت: « داستان چین را خوب روایت کنید»" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "شی جین پینگ به روزنامه نگاران گفت: « داستان چین را خوب روایت کنید»"، کلیک کنید.