رویدادی بی سابقه در پاکستان، تشکیل دولت بدون حضور جناح برنده

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنلاین سوشال لند، نتایج اولیه انتخابات شورای ملی پاکستان صبح امروز اعلام شد و با شمارش بیش از 90 درصد آرا، نامزدهای مستقل توانستند 99 کرسی را از آن خود کنند که 88 نفر آن ها عضو حزب «تحریک انصاف» به رهبری «عمران خان» هستند.

رویدادی بی سابقه در پاکستان، تشکیل دولت بدون حضور جناح برنده

انتخابات روز پنج شنبه (8 فوریه) در حالی برگزار شد که حزب «تحریک انصاف» اجازه حضور در رقابت را نداشت و عمران خان نیز با دهها عناوین اتهامی (طی یک کودتای سیاسی) در زندان به سر می برد، از این رو حزب تصمیم گرفت که نامزدهای خود را به شکل مستقل وارد انتخابات کند.

عمران خان روز گذشته (جمعه) در ویدیویی که با هوش مصنوعی ساخته شده بود، از هوادارانش خواست که «هم اکنون از خود قدرت نشان داده و از آراء خود محافظت کنند». همزمان اعتراضات خشونت باری در سراسر پاکستان در پی گمانه زنی هایی در خصوص تقلب انتخاباتی و شمارش کند آراء برگزارش شد و حتی کمیسیون حقوق بشر پاکستان نیز درباره «فقدان شفافیت» در انتخابات پاکستان هشدار داد و نتایج انتخابات را «بسیار نگران کننده» توصیف کرد.

رویدادی بی سابقه در پاکستان، تشکیل دولت بدون حضور جناح برنده

 

نتایج اعلام شده بر خلاف تمامی پیش بینی ها بود، در حالی که بسیاری گمان می کردند در نبود عمران خان، حزب نواز شریف یا همان «مسلم لیگ پاکستان» (PMLN) اکثریت را از آن خود کند، اما این حزب تاکنون 71 کرسی را برده است.

حزب چپ میانه «مردم پاکستان» به رهبری «بلاول بوتو زرداری» (وزیر خارجه فعلی و فرزند بی نظیر بوتو) نیز در رتبه سوم قرار گرفته و توانسته تاکنون 53 کرسی را برنده شود.

باقی احزاب خرد و کوچک از جمله «حزب عوامی ملی»، حزب «جنبش متحد قومی»، «جماعت اسلامی»، «جمعیت علماء الاسلام» و دیگر احزاب نیز تاکنون بیش از 28 کرسی نتوانسته اند به دست آورند، در حالی که بسیاری از آن ها امید داشتند در نبود عمران خان، بخت با آن ها یار باشد، که نبود.

تا اینجای کار تنها تکلیف 15 کرسی مشخص نشده است که به هرحال اگر همه آن ها هم به حزب مسلم لیگ برسد، باز هم نواز شریف به اکثریت نمی رسد و همچنان در رتبه دوم خواهد بود که امکان تشکیل ایتلاف را نخواهد داشت.

رویدادی بی سابقه در پاکستان، تشکیل دولت بدون حضور جناح برنده

 

طبق قانون انتخابات پاکستان، اگر هیچ حزبی اکثریت (نیم یک) آرای رای دهندگان را نتواند از آن خود کند، حزب پیروز (با بیشترین کرسی) باید اقدام به ایتلاف سازی کند. اما آیا این اجازه به نامزدهای مستقل که بیشترین کرسی را برده اند داده می شود؟ چنین رویدادی در تاریخ سیاسی پاکستان و اصولا در تاریخ سیاسی بسیاری از کشورها بی سابقه است که نامزدهای مستقل بیشترین کرسی را از آن خود کنند.

اما گویا اراده حاکم در پاکستان بر این استوار شده است که نواز شریف نخست وزیر باشد. او در ماه اکتبر سال گذشته پس از 4 سال تبعید خودخواسته در انگلیس به پاکستان بازگشت. ظرف چند هفته، دادگاه اتهامات فساد علیه او را لغو کرد و ناظران را به این باور رساند که او توسط ارتش به عنوان نخست وزیر آینده کشور انتخاب شده است.

از این رو نواز شرف در پیامی از دیگر احزاب خواسته است تا در ایتلاف با او اقدام به تشکیل دولت کنند.

این مرد جنجالی صحنه سیاسی پاکستان تاکنون سه بار نخست وزیر این کشور بوده است، یک بار از سال 1990 تا 1993، بار دیگر از 1997 الی 1999 و سومین بار نیز از 2013 تا 2017 در راس دولت قرار داشت که در این سال با حکم دادگاه عالی پاکستان در پی رسوایی «اسناد پاناما» از سمت خود برکنار شد. دادگاه همچنین او را از حضور در هرگونه مناصب رسمی منع و او را به 10 سال زندان محکوم کرد.

نواز شریف در سال 2019 به دلیل «ملاحظات بشردوستانه» آزاد شد و مقامات پاکستان به او اجازه دادند که کشور را ترک کرده و به انگلیس برود. او اکتبر سال گذشته به پاکستان بازگشت و تمامی اتهامات او نیز بخشیده شد!.

با این تفاصیل به نظر می رسد که فضای سیاسی پر التهابی در انتظار پاکستان خواهد بود، برای اولین بار اپوزیسیونی در پارلمان حضور خواهد داشت که بیشترین رای را از آن خود کرده است، باید دید که آیا نواز شریف از در مصالحه با مستقلین حامی عمران خان وارد خواهد شد یا ستیز با هرآن چه به عمران خان مربوط می شود را ادامه خواهد داد.

پایان پیام/.








شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رویدادی بی سابقه در پاکستان، تشکیل دولت بدون حضور جناح برنده" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رویدادی بی سابقه در پاکستان، تشکیل دولت بدون حضور جناح برنده"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه