کمبود متخصص طب ایرانی در کشور

کمبود متخصص طب ایرانی در کشور

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: سال های اخیر درس طب سنتی و مکمل به عنوان دو واحد اجباری در برنامه درسی هفت رشته علوم پزشکی قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری سوشال لند، سیدمهدی میرغضنفری گفت: از سال 1386 به بعد که رشته طب سنتی ایرانی وارد دانشگاه ها شد؛ پزشکان و داروسازان با شرکت و موفقیت در آزمون دکتری تخصصی می توانند وارد رشته طب سنتی یا داروسازی سنتی شده، تخصص کسب کنند و به عنوان عضو هییت علمی، کادر درمان و داروساز در حوزه طب ایرانی مشغول به کار شوند.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: سال های اخیر درس طب سنتی و مکمل به عنوان دو واحد اجباری در برنامه درسی هفت رشته علوم پزشکی شامل، پزشکی، دندان پزشکی، داروسازی، تغذیه، مامایی، فیزیوتراپی و پرستاری قرار گرفته که اتفاق بسیار خوبی است چراکه در حال حاضر فارغ التحصیلان رشته های علوم پزشکی دیگر با طب سنتی ایرانی بیگانه نیستند.

میرغضنفری تصریح کرد: دفتر طب ایرانی و مکمل نقش مهمی در شناساندن، احیا و توسعه طب ایرانی در سال های اخیر داشته است. همچنین در حال حاضر چندین دانشگاه علوم پزشکی دارای دانشکده یا گروه طب سنتی داریم، اما نکته اینجا است که برای نزدیک به 90 میلیون نفر ایرانی این تعداد متخصص، داروساز و پزشک مسلط به طب سنتی ایرانی بسیار کم است. (تعداد متخصصین این رشته در کشور زیر هزار نفر است.)

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل یادآور شد: در بسیاری از شهر ها یا استان ها متخصص یا پزشک دوره دیده مسلط به طب سنتی وجود ندارد و مردم به آنها دسترسی ندارند. همچنین، بسیاری از پزشکان علاقه مند به آشنایی با طب سنتی هستند، اما فرصت و شرایط شرکت در آزمون دکتری تخصصی را ندارند و از طرفی تعداد دوره های علمی طب سنتی ایرانی که مورد تایید وزارت بهداشت باشد نیز بسیار کم است. در این شرایط دو واحد درسی که در دانشگاه های علوم پزشکی وجود دارد بسیار کمک کننده است.

وی افزود: در مراکز ارایه خدمات طب سنتی (سلامتکده ها، مطب ها) نیاز به دستیار هایی است که در کنار پزشکان باشند و به صورت علمی و اصولی با مفاهیم اعمال یداوی شامل حجامت، بادکش، درک یا همان ماساژ، رگ گیری، زالو درمانی و فصد خون آشنا باشند. اما تعداد دستیاران پزشک که در زمینه طب سنتی ایرانی فعالیت کنند بسیار کم است البته اخیراً کلاس های محدودی برگزار می شود.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اظهار کرد: در بحث دارو اتفاقات بسیار خوبی افتاده است و دارو های زیادی مجوز گرفته و در داروخانه ها موجود است، اما هنوز کافی نیست. ضمن اینکه بسیاری از خدمات و دارو های طب سنتی بیمه نیستند که فشار مالی زیادی را به مردم وارد می کند.

میرغضنفری با تاکید بر اینکه در حال حاضر دو مسیله بسیار اهمیت دارد، اظهار کرد: ابتدا باید طب سنتی ایرانی اصیل و علمی را از جریان های فکری و کاری که به اسم طب سنتی با نام های مختلف در کشور فعالیت می کنند و طب سنتی را درست نمی شناسند، علم و تجربه کافی ندارند و عمدتاً به دنبال اهداف مالی هستند جدا کنیم. نکته دوم اینکه طب سنتی ایرانی باید در تمامی بخش های نظام بهداشت و درمان کشور در سطوح مختلف ادغام شود؛ که در زمینه آموزش و ارایه خدمات در سطح خانه های بهداشت روستایی و شهری تاکنون اقدامات قابل توجهی انجام شده است که با ارتقای سطح آموزشی پزشکان خانواده (طبق برنامه ریزی های انجام شده) وضعیت بهتر نیز خواهد شد. امیدواریم به جایی برسیم که هر ایرانی و هر انسانی بتواند با صرف کمترین وقت و هزینه به پزشک و داروساز، دارو و سلامتکده طب سنتی ایرانی دسترسی داشته باشد و بتواند با خیال راحت خدمات طب سنتی استاندارد را دریافت کند.

وی افزود: در دفتر طب سنتی ایرانی در حال حرکت برای رسیدن به این هدف (دسترسی همگانی به طب سنتی ایرانی) هستیم. امیدواریم با کمک فارغ التحصیلان طب و داروسازی و حضور ایشان در مناطق مختلف کشور بتوانیم به عدالت دسترسی مردم به خدمات صحیح طب سنتی دست یابیم.

به گفته معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل، اگر طب سنتی به صورت درست و علمی ارایه شود آنقدر نتایج خوبی خواهد داشت که جریان های غیر همسو با طب سنتی اصیل، خود به خود در مسیر درست قرار گرفته یا کنار خواهند رفت. در سال های گذشته وزارت بهداشت کمک های بسیاری در زمینه ارتقای طب سنتی کرده است و شاهد روند پیشرفت خوبی بوده ایم و امیدواریم اتفاقات بهتری بیفتد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کمبود متخصص طب ایرانی در کشور" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کمبود متخصص طب ایرانی در کشور"، کلیک کنید.