متابولیسم، مسیول تبدیل مواد مغذی به دست آمده از غذاها به سوخت است؛ هرچه میزان متابولیسم افزایش یابد، کالری بیشتری به هنگام استراحت سوزانده می شود.
به گزارش سوشال لند، متابولیسم، مسیولیت تبدیل مواد مغذی به دست آمده از غذاها به سوخت را بر عهده دارد. تبدیل مواد مغذی به سوخت، انرژی مورد نیاز بدن را برای تنفس، تحرک، هضم غذا، گردش خون، ترمیم بافت ها و سلول های آسیب دیده فراهم می کند.
متابولیسم با راه های آسان و موثر افزایش می یابد. بسیاری از راه های آسان افزایش متابولیسم شامل ایجاد تغییرات ساده در رژیم غذایی و سبک زندگی می شود.
بررسی ها بیانگر این است هرچه میزان متابولیسم افزایش یابد، کالری بیشتری به هنگام استراحت سوزانده می شود. فاکتورهای متعددی مانند سن، رژیم غذایی، جنسیت، وزن و قد، میزان فعالیت های فیزیکی، وضعیت سلامتی و داروهای مصرفی بر متابولیسم اثر می گذارد.
بنا بر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، با بهره گرفتن از 6 راهکار «مصرف پروتیین کافی در هر وعده»، «ورزش تناوبی با شدت بالا»، «وزنه زدن»، «نوشیدن چای،قهوه و ادویه ها»، «داشتن خواب کافی در شب»، «خوردن چای سبز»، «پرهیز از بی تحرکی» می توان میزان متابولیسم را افزایش داد.
مصرف پروتیین کافی در هر وعده
پروتیین می تواند اثر حرارتی غذا را افزایش دهد، چرا که بدن برای هضم و جذب، انرژی بیشتری می سوزاند. میزان انرژی که بدن برای هضم و جذب پروتیین می سوزاند حدود 20 تا 30 درصد است؛ در حالی که میزان سوخت انرژی برای هضم و جذب کربوهیدرات ها حدود 5 تا 10 درصد است و این میزان برای سوخت چربی حدود صفر تا 3 درصد است.
مصرف پروتیین در رژیم های کاهش وزن می تواند در از دست دادن عضلات جلوگیری کند و به این ترتیب مانع از افت متابولیسم می شود.
ورزش تناوبی با شدت بالا
ورزش تناوبی با شدت به فعالیت های سریع و بسیار شدید اطلاق می شود و به نظر می رسد، اثرات ورزش هایی از این دست در افزایش میزان متابولیسم بیش از سایر ورزش ها است. نکته مهم و اساسی این است، ورزش های تناوبی با شدت بالا نباید برای افراد خطرناک محسوب شود؛ بهتر است ورزش های تناوبی با شدت بالا را با دوچرخه سواری و دویدن آغاز کرد.
وزنه زدن
عضلات نسبت به بافت چربی از نظر متابولیسم، بافت فعال تری هستند؛ بر این اساس، داشتن عضلات بیشتر می تواند سبب افزایش متابولیسم شود. هنگامی که میزان متابولیسم افزایش می یابد، می توان کالری بیشتری در زمان استراحت مصرف کرد.
وزنه زدن به دلیل افزایش حجم عضلانی، میزان متابولیسم را افزایش می دهد و به روند کاهش وزن بسیار کمک می کند.
پرهیز از بی تحرکی
فعالیت روزمره و انجام فعالیت هایی مانند سرپا بودن، پیاده روی و جنب وجوش، میزان سوخت وساز را افزایش می دهد.
نوشیدن چای، قهوه و ادویه ها
چای سبز و قهوه می توانند میزان متابولیسم بدن را به ترتیب حدود 4 تا 5 درصد و 3 تا 11 درصد افزایش دهند.
همچنین ادویه ها به ویژه فلفل می توانند میزان سوخت و ساز را تا حدودی افزایش دهند. اثر ادویه ها در صورت ترکیب شدن با سایر عوامل افزاینده متابولیسم، بیشتر می شود.
نوشیدن چای سبز
نتایج برخی از تحقیقات و مطالعات بیانگر این است چای سبز یا چای اولانگ در صورتی که با ورزش همراه باشند، می توانند تا حدودی باعث افزایش چربی سوزی شوند.
نتایج مطالعات قدیمی تر درباره اثر چای بر متابولیسم گزارشی ارایه نداده اند.
پایان خبر سوشال لند
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چگونه میزان متابولیسم بدن افزایش می یابد؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چگونه میزان متابولیسم بدن افزایش می یابد؟"، کلیک کنید.