سوشال لند گزارش می دهد؛
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت گفت: مرحله مطالعات طرح فشار افزایی میدان گازی پارس جنوبی به انتها رسیده و اجرای این طرح با تکیه بر توان داخلی به زودی آغاز خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری سوشال لند؛ رضا دهقان مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت در خصوص طرح فشار افزایی میدان مشترک پارس جنوبی گفت: میدان پارس جنوبی بزرگترین میدان جهان بوده و ۷۰ درصد از گاز و ۴۰ درصد از بنزین کشور را تامین می کند. ما تقریبا ۳۰ سال بعد از قطر برداشت از این منبع را شروع کردیم و پیش بینی می شود بعد از مدت ها استفاده فشار تولیدی میدان طی ۳ الی ۴ سال آینده دچار افت شود. شرکت فرانسوی مطالعاتی روی پارس جنوبی انجام داد و به پیشرفت ۹۰ درصدی رسید اما در سال ۱۳۹۷ این مطالعات را رها کرد.
وی ادامه داد: طی سال های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ مطالعات بر روی میدان پارس جنوبی انجام شد و در نهایت در ابتدای سال ۱۴۰۲ تصمیماتی در خصوص اقدام برای فشار افزایی انجام شد. در همین راستا تصمیماتی سه گانه برای اجرای این پروژه انجام شد. تصمیم گرفته شد که کمیته ای ویژه آماده و طرحی ویژه و به خصوص نیز تعریف و سازماندهی شود. سومین تصمیم نیز تشکیل اتاق فکری متشکل از خبرگان صنعت نفت نیز برای اثر گذاری بر موضوع تشکیل شد. شایان ذکر است که تاکنون بیش از ۴۰ جلسه توسط این اتاق فکر تشکیل شده و تصمیمات مهم و سختی گرفته شد.
سکوهای فشار افزا به دریا می روند
دهقان تصریح کرد: طی دو قرارداد مطالعات نهایی برای تصمیم گیری در خصوص انجام طرح فشار افزایی در دریا و ساحل انجام شد و نهایتا تصمیم به انجام فشار افزایی در دریا با ترکیب هفت هاب که هر کدام دو سکو دارند گرفته شد. همچنین تصمیم بر استفاده از توربو کمپسور ها برای انجام این طرح گرفته شد. تمام تلاش انجام شد که به نحوی تصمیم گیری و برنامه ریزی شود که طی مراحل کوتاه تر شود و شرط کاهش زمان عمل رعایت شود. شایان ذکر است که وظیفه اجرای طرح بر عهده شرکت نفت و گاز پارس بوده و پیمانکار طرح فشار افزایی پارس جنوبی نیز شرکت نفت و گاز پارس است.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت تصریح کرد: ما تلاش کردیم از سال گذشته پیمانکاران و فناوران حوزه اجرایی را طی موافقت نامه هایی درگیر پروژه کنیم؛ در همین راستا چهار موافقت نامه با مبلغ هر کدام ۱۰۰ میلیون دلار با این پیمانکاران و فناوران امضا شد. شایان ذکر است که کل سرمایه گذاری در پارس جنوبی ۲۰ میلیارد دلار است و در نهایت ۱۷ میلیارد دلار قرارداد توسعه ای طی ۷ قرار داد امضا خواهد شد و برای کشور ۷۸۰ میلیارد دلار درآمد خواهد داشت. باید توجه کرد که ۷ هاب نصب شده در دریا ۴۲۰ هزار تن وزن خواهد داشت. اگر بخواهیم این حجم را بهتر درک کنیم باید بدانیم که تمام سکو های دریایی حال حاضر پارس جنوبی ۲۰۰ هزار تن وزن دارد. طرح فشار افزایی ۱۷ هزار نفر را مشغول کار خواهد کرد و ۷۰ درصد آن با تکیه بر توان داخل انجام خواهد شد. همچنین اولین گاز فشار افزایی شده در سال ۱۴۰۷ به دست مصرف کنندگان خواهد رسید.
هنوز نتوانسته ایم از هوش مصنوعی بهره برداری کنیم
وی در خصوص استفاده از هوش مصنوعی در طرح فشار افزایی گفت: متاسفانه به دلیل رقابت با قطر و محدودیت های انرژی کشور تاکنون نتوانسته ایم از ظرفیت هوش مصنوعی استفاده کنیم اما همچنان فرصت باقیست و می توانیم در ادامه این فناوری را در محل مورد نیاز به خدمت بگیریم. باید توجه داشت که سه هاب اولین که در مرز ایران و قطر نصب می شود اولویت دارند و اولین هاب هایی که در سال ۱۴۰۷ شروع به تولید خواهند همین سه مورد خواهند بود و بقیه موارد کمپرسور ها به مرور تامین خواهد شد. هاب یک مسئول فشار افزایی فاز ۱۱ و ۱۲ پارس جنوبی خواهد بود و قرارداد آن از نوع IPC خواهد بود و بقیه قرار داد ها از نوع EPC خواهد بود که احتیاج به تامین مالی خواهد داشت. در همین راستا قرارداد تامین مالی با صندوق توسعه امضا خواهد شد. نکته دیگر این است که اجرای این طرح سالانه ۳ الی ۴ میلیارد دلار هزینه دارد که از توان صندوق توسعه ملی خارج نیست و این صندوق سقف ۱۵ میلیارد دلاری را برای انجام پروژه فشار افزایی پارس جنوبی در نظر گرفته است در همین راستا طی هفته آینده قرارداد ها با پیمانکاران به صورت ترک تشریفات امضا و پس از صدور مجور شورای اقتصاد تنفیذ خواهد شد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "طرح فشار افزایی پارس جنوبی با تکیه بر توان داخلی آغاز می شود / در آمد ۷۸۰ میلیارد دلاری اجرای طرح برای کشور" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "طرح فشار افزایی پارس جنوبی با تکیه بر توان داخلی آغاز می شود / در آمد ۷۸۰ میلیارد دلاری اجرای طرح برای کشور"، کلیک کنید.