سلطه ماده تاریک بر کم نورترین منظومه ستاره ای

سلطه ماده تاریک بر کم نورترین منظومه ستاره ای

سلطه ماده تاریک بر کم نورترین منظومه ستاره ای

پژوهشگران با تحلیل داده های اخیر دریافتند، کم نورترین منظومه ستاره ای کهکشان راه شیری تحت سلطه ماده تاریک قرار دارد و شرایط آن می تواند نحوه شکل گیری کیهان را به چالش بکشد.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری سوشال لند به نقل از اسپیس، محققان در پژوهش های اخیر خود کشف کرده اند، کم نورترین منظومه ستاره ای که به دور کهکشان راه شیری می چرخد احتمالا تحت سلطه ماده تاریک قرار دارد. این کشف ممکن است درک دانشمندان از تشکیل کهکشان و شاید حتی تعریف آن را به چالش بکشد.

براساس اسن تحقیقات، منظومه ای عجیب از ستارگان که یا یک خوشه باستانی یا تاریک ترین کهکشان کوتوله تحت سیطره ماده است ممکن است بتواند به توضیح چگونگی شکل گیری کهکشان راه شیری کمک کند.

این منظومه توسط ستاره شناسان دانشگاه ویکتوریا در کانادا و دانشگاه ییل در ایالات متحده در فاصله سی هزار سال نوری از ما کشف شد و درحالی که با نام دب بزرگ شناخته می شود، تنها حاوی 60 ستاره قابل مشاهده است که فقط 16 برابر خورشید جرم دارد.

ویل سرنی، دانشجوی فارغ التحصیل دانشگاه ییل که نویسنده مطالعه ای در توصیف این سیستم است، در بیانیه ای مطبوعاتی گفت: این واقعیت که سیستم مذکور بکر به نظر می رسد منجر به دو احتمال می شود؛ اول اینکه مقادیر زیادی ماده تاریک در آن تسلط دارد، یا اینکه این منظومه یک خوشه ستاره ای است که ما در یک زمان بسیار خاص و قبل از مرگ قریب الوقوع آن مشاهده کرده ایم.

تحقیقات حاکی از آن است که این منظومه بسیار کم نور با دستگاه های تلسکوپی وسیع و پیشرفته رصد شده، با این وجود، داده های مشخصاتی آن نشان داده است که اثرات جاذبه موجب حرکت نامتوازن و نامعمول برخی ستاره ها است که احتمال وجود ماده تاریک در آن را قوت می بخشد. 

این مطالعات می تواند به دانشمندان کمک کند تا بهتر درک کنند که چگونه ماده تاریک زمینه اساسی برای تشکیل و تحول منظومه های ستاره ای و کهکشان ها است. بررسی این منظومه کم نور همچنین می تواند به عبور از مرز های محدودیت ها و توسعه تیوری های جدید در فیزیک سیاهچاله و نجوم منجر شود.

تیم تحقیقاتی به رهبری یکی دیگر از دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاه ویکتوریا، معتقدند منظومه مذکور درواقع یک کهکشان کوتوله است و مشاهدات صورت گرفته با طیف نگار چند شیء تصویربرداری عمیق آن را به عنوان خوشه ستاره ای رد می کند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سلطه ماده تاریک بر کم نورترین منظومه ستاره ای" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سلطه ماده تاریک بر کم نورترین منظومه ستاره ای"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه