
به گزارش سوشال لند لارا روزن خبرنگار آمریکایی از پیشنهاد وزیر دفاع عربستان برای دیدار رؤسای جمهور آمریکا و ایران در ریاض خبر داده است.
به گزارش عصر ایران احمد زیدآبادی در کانال تلگرامی خود نوشت: اگر این خبر صحت داشته باشد آیا پذیرفتن آن از سوی ایران محتمل است؟
ترامپ از کارهای نمایشی لذت می برد اما در پشتِ آنها مقاصد مهمی را دنبال می کند. هدف ترامپ از مذاکره با جمهوری اسلامی متقاعد کردن یا واداشتن آن برای پیوستن به نظمی منطقه ای است؛ نظمی که بر اساس ترتیبات امنیتی جدید و نوعی همکاری و بازار مشترک استوار است. در نظمِ مورد نظر ترامپ ایران به جای “مشکل” باید بخشی از “راه حل” باشد و اسرائیل هم در مرزهای تعریف شده ای به ثبات و امنیت برسد.
بر خلاف تصور رایج روسیه و چین هم همین نظم را برای خاورمیانه می پسندند و پیش از این طرح های خود را در بارۀ ترتیبات امنیتی منطقه علنی کرده اند.
کشورهای حاشیۀ جنوبی خلیج فارس از چند سال پیش با بهبود روابط خود با ایران از یک سو و برقراری روابط پنهان و آشکار با اسرائیل از سوی دیگر در مسیر شکل دادن به نظم جدید و همراهی با آن گام برداشته اند و اینک لحظۀ سرنوشت دو گام نهایی این نظم فرا رسیده است. دو گام نهایی اما دو گام بسیار دشوارند. جمهوری اسلامی هر نوع نظم منطقه ای را که اسرائیل هم عضوی از آن باشد به عنوان تابو تعریف کرده است و اسرائیل هم حاضر نیست بهای ادغام در منطقه را که همان تأسیس کشور فلسطینی است بپردازد.
ظاهراً دولت ترامپ علاقمند است که اسرائیل را از پرداخت بهای ادغام در منطقه معاف کند و به نظرم در پشت پرده به کشورهای عرب فشار می آورد که باید با اسرائیل بدون تشکیل یک کشور فلسطینی و در مرزهایی فراتر از مرزهای قبل از جنگ ژوئن سال 1967کنار بیایند. برای کشورهای عرب پذیرش این موضوع بسیار سخت است. از این رو آنان بخصوص عربستان امیدوارند که ورود ایران به این معادله کفه را به نفع خودشان سنگین تر کند تا بتوانند ترامپ را در ازای همراهی تهران با نظم منطقه ای جدید به پذیرش صورت حداقلی از کشور فلسطینی متقاعد کنند.
در واقع معادله ای چند وجهی و بغرنج شکل گرفته است. ایران تاکنون امکانات و ابزارهای خود را در جهت “نابودی اسرائیل” به کار گرفته بود و اینک کشورهای عرب از آن می خواهند که در جهت “تشکیل کشور فلسطینی” به کار گیرد. چنین تغییر جهتی به لحاظ داخلی آسان به نظر نمی رسد. از طرفی اسرائیل ادغام در منطقه را نه فقط مفت و مجانی بلکه همراه با باج خواهی سرزمینی می خواهد. بنابراین کشورهای عرب به ترامپ و پوتین و حتی شی متوسل شده اند تا برای حل معادله از ابزارهای خود استفاده کنند. در مورد اسرائیل فقط ترامپ می تواند فشار لازم را به آن وارد کند که فعلاً اثری از آن دیده نمی شود. سعودی ها امیدوارند که با ترتیب دادنِ یک ملاقات بین ترامپ و مسعود پزشکیان که ابعاد خبری آن مثل آتشفشان فوران خواهد کرد ترامپ را به تجدیدنظر در مورد حمایت یکجانبه از اسرائیل ترغیب کنند. به نظرم آنها در پشت پرده از پوتین و شی هم می خواهند که جمهوری اسلامی را برای پذیرش این ملاقات تحت فشار بگذارند.
آیا چنین چیزی شدنی است؟ اگر بشود چه شود! در نظر بسیاری چیزی شبیه تبدیل دریا به دوغ با یک قاشق ماست می نماید! ولی خب در آن سوی ماجرا واقعیت هم مثل الماس تیز و بُرنده است. بدون سپر که در برابر آن ظاهر شوی حیا و شرمی از بریدن ندارد! واقعیت هم حکم همان “نکته” را در کلام مولانا دارد:
نکته ها چون تیغ پولاد است تیــز
گر نداری تو سپـــــر واپس گریــز
پیش این المـــاس بی اِسپــر میــا
کز بریـــدن تیــــــغ را نبــود حیــا
310310
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "دیدار ترامپ و پزشکیان در ریاض؟!" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "دیدار ترامپ و پزشکیان در ریاض؟!"، کلیک کنید.