بررسی راهکارهای گسترش همکاری‌های رسانه‌ای بین ایران و تایلند

بررسی راهکارهای گسترش همکاری‌های رسانه‌ای بین ایران و تایلند

عباس محمدنژاد مدیرکل امور بین‌الملل سازمان صدا و سیما، که برای شرکت در نشست اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های آسیا-اقیانوسیه در تایلند حضور دارد با ناصرالدین حیدری، سفیر جمهوری اسلامی ایران، دیدار و گفت‌وگو کرد.

8به گزارش سوشال لند، در این نشست صمیمانه که با حضور احمد شیرزادیان، سردبیر خبرگزاری ایران پرس، در سفارت ایران برگزار شد راهکارهای گسترش همکاری‌های رسانه‌ای بین ایران و تایلند مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

حیدری سفیر ایران در  تایلند با اشاره به تعامل مناسب سفارت با رسانه‌های این کشور گفت: در طی سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ حدود ۱۶۰ خبر مربوط به توانمندی‌ها و دستاوردهای ایران شامل متن، ویدئو و عکس از سوی بخش فرهنگی سفارت در اختیار رسانه‌های مختلف تایلندی قرار گرفت و از شبکه ۵ تلویزیون تایلند پخش شد.

این دیپلمات کشورمان همچنین رابطه ایران و تایلند را در طول حدود ۴۲۰ سال گذشته از زمان ورود شیخ احمد قمی ‌به تایلند در سال ۱۶۰۵، گرم و دوستانه توصیف کرد و افزود: ساخت فیلم‌های سینمایی و مستند در مورد این شخصیت بزرگ ایرانی که بیش از چهارصد سال قبل به دربار پادشاهان تایلند راه یافت در حفظ میراث فرهنگی مشترک ایران و تایلند اهمیت زیادی دارد و موجب نزدیکی و شناخت بیشتر مردم دو کشور از یکدیگر خواهد شد.

شیخ احمد، بازرگان و روحانی شیعه ایرانی، در سال ۱۵۴۳ در شهر قم متولد شد. او در سال ۱۶۰۵ به شهر آیوتایا، پایتخت پیشین تایلند، مهاجرت کرد و پس از مدتی توانست در سایه مدیریت و درایت خود به یکی از مقامات عالیرتبه در دربار پادشاه تبدیل شود. شیخ احمد در دوران سلطنت شش پادشاه در آیوتایا خدمت کرد و به دلیل اعتماد آنان، مقام‌های مختلف در حد مشاور پادشاه و صدر اعظم را بر عهده داشت.

در دوره شیخ احمد، درباریان و آداب و رسوم آنان تحت تاثیر ایرانیان قرار گرفتند. پادشاهان سیام در لباس پوشیدن، غذا خوردن و سبک‌های معماری از فرهنگ ایرانی تاثیر پذیرفتند و به طور مرتب با ایرانیان دیدار می‌کردند.

شیخ احمد با یکی از بانوان خاندان سلطنتی آیوتایا ازدواج کرد که ثمره این ازدواج، دو پسر و یک دختر بود. امروزه نوادگان او، دو خاندان معروف تایلندی به نام های چولا و بونناگ را تشکیل می‌دهند. او در سال ۱۶۳۱ میلادی در سن ۸۸ سالگی درگذشت. آرامگاه او که به معماری ایرانی-اسلامی مزین شده است در دانشکده تربیت معلم آیوتایا در ۸۰ کیلومتری بانکوک قرار دارد.

آیوتایا با داشتن معابد، کاخ ها، مناظر طبیعی، صنایع دستی و به ویژه مقبره شیخ احمد که یکی از جاذبه‌های فرهنگی پرافتخار برای ایرانیان است می‌تواند مقصد مناسبی برای گردشگران ایرانی باشد.

جمال شورجه، نویسنده و کارگردان سینما، سال‌ها قبل قصد داشت با ساخت فیلم شیخ احمد، نقش ایرانیان در فرهنگ و تمدن شرق آسیا را به تصویر بکشد اما متاسفانه این طرح به سرانجام نرسید.

پایان خبر سوشال لند

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "بررسی راهکارهای گسترش همکاری‌های رسانه‌ای بین ایران و تایلند" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "بررسی راهکارهای گسترش همکاری‌های رسانه‌ای بین ایران و تایلند"، کلیک کنید.