اولین استفاده مخرب از هوش مصنوعی در تاریخ بشر توسط اسرائیل

اولین استفاده مخرب از هوش مصنوعی در تاریخ بشر توسط اسرائیل

براساس گزارشی واشنگتن پست به تازگی منتشر کرده ارتش اسرائیل در حال استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در راستای جنایات خود در جنگ غزه است

به گزارش خبرگزاری سوشال لند یکی از دغدغه های بشر به ویژه در یک قرن گذشته با گسترش تکنولوژی ها سوءاستفاده از آن در راستای اهداف نظامی و جنگ افروزی بوده است؛ کمااینکه معاهدات بین المللی متعددی در این زمینه منعقد شده است. اوج احساس خطر نسبت به عواقب محدود نشدن سلاح های برخاسته از تکنولوژی های معاصر حمله اتمی آمریکا به هیروشیما و ناکازاکی در سال ۱۹۴۵ به دستور هری ترومن رئیس جمهور وقت آمریکا علیه ژاپن  بود که به پایان جنگ جهانی دوم منجر شد و تنها استفاده از سلاح اتمی تا امروز به شمار می رود.

کنوانسیون بین المللی منع جنگ افزار های شیمیایی  پیمان ممنوعیت جنگ افزار های هسته ای کنوانسیون بین المللی منع تولید و استفاده از سلاح های خوشه ای کنوانسیون تسلیحات بیولوژیک برخی از توافقاتی است که در سطح جهانی مورد پذیرش قرار گفته است. اگرچه گاه برخی کشور ها به پشتیبانی دولت های غربی با نقض این معاهده ها از سلاح های ممنوعه استفاده کرده اند مانند استفاده صدام حسین از سلاح های شیمیایی در زمان جنگ تحمیلی!

با گسترش فناوری های نوین و انقلاب صنعتی چهارم خطر استفاده از تکنولوژی برای اهداف غیرصلح آمیز بیش از پیش به چشم می آید و زنگ خطری برای جامعه جهانی است تا برای کنترل این موضوع نیز فکری کند؛ این حساسیت زمانی بیشتر می شود که بدانیم اولین استفاده غیرصلح آمیز از هوش مصنوعی هم اکنون در حال استفاده در جنگ رژیم صهیونیستی در غزه است.

براساس گزارشی واشنگتن پست به تازگی منتشر کرده ارتش اسرائیل در حال استفاده از ابزار های هوش مصنوعی در راستای جنایات خود در جنگ غزه است؛ به گفته «استیون فلداستین» پژوهشگر ارشد بنیاد کارنگی که درباره استفاده از هوش مصنوعی در جنگ تحقیق می کند گفت: آنچه در غزه در حال وقوع است پیش درآمدی بر یک تغییر گسترده تر در نحوه انجام جنگ است.

پای واحد ۸۲۰۰ در میان است

استفاده کشنده از هوش مصنوعی زیر نظر واحد ۸۲۰۰ انجام می شود؛ تغییرات در واحد برجسته اطلاعات نیرو های دفاعی اسرائیل معروف به واحد ۸۲۰۰ از سال ۲۰۲۰ تحت رهبری «یوسی شرئیل» شدت یافته و باعث تحول در کار این واحد و شیوه های جمع آوری اطلاعات شده است.

یگان ۸۲۰۰ یکی از بزرگترین و مؤثرترین یگان های اطلاعاتی ارتش اسرائیل است که مأموریت شنود رمزگشایی از کد های رایانه ای جنگ و دفاع سایبری ساخت انواع بدافزار ها و هرآنچه را در حوزه جاسوسی و جمع آوری اطلاعات نیاز است انجام می دهد.

نام سرکرده این واحد نظامی سال گذشته میلادی افشا شد و روزنامه گاردین انگلیس مدعی شد که هویت فرمانده یگان ۸۲۰۰ ارتش اسرائیل را از روی کتابی که قبلاً با نام مستعار YS در خصوص هوش مصنوعی نوشته کشف کرده است و گفت نام این فرمانده سرتیپ «یوسی شریئل» است.

با توجه به تخصص شرئیل در زمینه هوش مصنوعی استفاده هایی که تاکنون از این فناوری در جنگ استفاده کرده اند شامل موارد زیر می شود:

توسعه نرم افزار حبسورا: یک نرم افزار یادگیری ماشینی که بر پایه صد ها الگوریتم پیش بینی ساخته شده و به سربازان اجازه می دهد به سرعت به حجم عظیمی از داده ها دسترسی پیدا کنند که در ارتش به آن «استخر» می گویند.

با بررسی حجم زیادی از داده ها شامل ارتباطات رهگیری شده تصاویر ماهواره ای و شبکه های اجتماعی این الگوریتم ها مختصات تونل ها موشک ها و دیگر اهداف نظامی را مشخص می کنند. همچنین با استفاده از قابلیت تشخیص تصویر این نرم افزار سربازان می توانند الگو های ظریفی مانند تغییرات جزئی در تصاویر ماهواره ای چندین ساله غزه را شناسایی کنند که نشان دهنده دفن یک پرتابگر موشک یا حفر تونل جدید در زمین های کشاورزی است. این ابزار می تواند یک هفته کار را در ۳۰ دقیقه فشرده کند!

ابزار یادگیری لاوندر (Lavender): این نرم افزار پیش بینی می کند که یک فلسطینی عضو یک گروه مسلح است یا نه و به  نیرو های اسرائیلی امکان می دهد حجم بالایی از اهداف انسانی بالقوه را به سرعت تولید کند.

برنامه های الگوریتمی با نام های Alchemist  Depth of Wisdom  Hunter و Flow؛  Flow به سربازان اجازه می دهد مجموعه های مختلف داده را جست و جو کنند و جزئیات آن پیش تر گزارش نشده است.

فناوری یادگیری ماشینی IDF: این فناوری پیش بینی می کند که چند نفر غیرنظامی ممکن است تحت تأثیر حملات قرار گیرند که به اسرائیل در رعایت یکی از اصول کلیدی قوانین بین المللی کمک می کند. در جنگ غزه تخمین تعداد غیرنظامیانی که ممکن است در حملات هوایی آسیب ببینند از طریق نرم افزار های داده کاوی به دست می آید که از ابزار های تشخیص تصویر برای تحلیل تصاویر پهپاد و داده های تلفن های هوشمند که به برج های مخابراتی متصل هستند استفاده می کند.

استفاده غیرصلح آمیز از فناوری هوش مصنوعی در رژیم صهیونیستی مخالفان و موافقانی دارد؛ بِلِیز میشتال معاون سیاست مؤسسه یهودی امنیت ملی آمریکا که در سال ۲۰۲۱ توسط واحد اطلاعاتی IDF در مورد توانایی های هوش مصنوعی آن مطلع شده بود گفت: برتری تکنولوژیکی همان چیزی است که اسرائیل را ایمن نگه می دارد. هرچه اسرائیل سریع تر بتواند توانایی های دشمن را شناسایی و از میدان نبرد خارج کند جنگ کوتاه تر خواهد بود و تلفات کمتری خواهد داشت.

جالب توجه اینجاست که بدانیم استفاده از هوش مصنوعی نه تنها کمکی به کاهش تلفات غیرنظامیان نکرده بلکه براساس گزارش واشنگتن پست در سال ۲۰۱۴ (جنگ ۵۰ روزه غزه) نسبت تلفات غیرنظامیان قابل قبول برای ارتش اسرائیل یک غیرنظامی در برابر یک نیروی نظامی سطح بالا بود اما به گفته تال میمران مشاور حقوقی سابق IDF این عدد در جنگ غزه به حدود ۱۵ غیرنظامی در برابر یک عضو سطح پایین حماس و «بسیار بیشتر» برای اعضای سطح میانی و بالا افزایش یافته است. سازمان حقوق بشری اسرائیلی «Breaking the Silence» با استناد به شهادت های متعدد سربازان IDF این ارقام را گزارش داده است که نشان می دهد این تحلیل داده ها نه برای حملات هدفمند و یا حفظ غیرنظامیان بلکه برای گرفتن تلفات بیشتر و نسل کشی مردم غزه است.

اقدام رژیم صهیونیستی در استفاده از هوش مصنوعی برای اهداف جنایت آمیز برای اولین بار در تاریخ به اولین اقدام آمریکا در استفاده جایتکارانه از بمب اتم شباهت دارد و جامعه جهانی بیش از گذشته باید به فکر محدود کردن کشور ها در استفاده از مخرب از این تکنولوژی باشند.

به تازگی اتحادیه اروپا گام هایی برای محدودکردن استفاده از هوش مصنوعی برداشته است که البته این قوانین فرآیند تایید طولانی در پیش دارند و هنوز نهایی نشده اند؛ با توجه به توسعه شتابان این فناوری و اولین استفاده از آن در جنگ کشور های حامی مسئله فلسطین باید جامعه جهانی را نسبت به عواقب محدود نکردن دنیا در استفاده مخرب از این فناوری را حساس کنند و به دنبال پیمانی جهانی در این راستا باشند.

اتهامات نسل کشی علیه اسرائیل که توسط آفریقای جنوبی به دادگاه لاهه ارائه شده مطرح می کند که آیا تصمیمات حیاتی درباره اهداف بمباران در غزه توسط نرم افزار گرفته شده اند یا خیر؟ با توجه به داده های به دست آمده و صحت این اقدام رژیم صهیونیستی لازم است که بحث جهانی درباره نقش فناوری هوش مصنوعی در جنگ ها سرعت بگیرد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اولین استفاده مخرب از هوش مصنوعی در تاریخ بشر توسط اسرائیل" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اولین استفاده مخرب از هوش مصنوعی در تاریخ بشر توسط اسرائیل"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه