پایان بلبشوی سوارکاری! – سوشال لند

پایان بلبشوی سوارکاری! - سوشال لند

سرنوشت فدراسیون سوارکاری در نهایت 24 اسفندماه سال گذشته پس از 21 ماه بلاتکلیفی روشن شد؛ فدراسیونی که مجمع انتخاباتی اش در سال 1401 ابطال و پس از آن انتصاب دو سرپرست را تجربه کرد و همچنان با پرونده باز تحقیق و تفحص روبه رو است!

به گزارش سوشال لند، مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری ایران، 21 خرداد سال 1401 در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد و 47 نفر از اعضای حاضر در مجمع، برگ رای خود را به صندوق انداختند و در پایان مسعود خلیلی با 45 رای به عنوان رییس فدراسیون سوارکاری انتخاب و دو مورد از آرای ماخوذه به دلیل مخدوش بودن باطل اعلام شد. محمد کاظمیان، محمداسد مسجدی و مسعود خلیلی نامزدهای واجد شرایط شرکت در انتخابات فدراسیون سوارکاری بودند که مسجدی و کاظمیان، دو نامزد انتخابات ریاست این فدراسیون، در مجمع غایب بودند و غیبتشان به منزله انصراف آنها تلقی شد.

نکته قابل تامل اینکه در شرایطی که قرار بود محمد پولاگر، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان، مجید شهیدی، به عنوان مدیر کل حراست وزارت ورزش و جوانان، پریچهره، سرپرست دفتر امور مشترک فدراسیون های ورزشی وزارت ورزش و جوانان و سیاوشانی به عنوان معاون امور مجامع فدراسیون های ورزشی، در مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری حضور پیدا کنند، همگی غایب بودند و ناصر رزاقیان، رییس هیات استان گلستان، در غیاب پولادگر به عنوان رییس مجمع انتخاب شد.

شکایت و شکایت کشی و انتصاب سرپرست توسط وزیر قبلی

23 شهریور سال 1401 بود که از سوی حمید سجادی، وزیر پیشین ورزش و جوانان، محمود حیدری، به عنوان سرپرست فدراسیون سوارکاری معرفی شد اما طولی نکشید که پس از  شکایت مسعود خلیلی از وزارت ورزش و جوانان و دستور موقت دیوان عدالت اداری مبنی بر توقف اجرای ابلاغیه با موضوع انتصاب سرپرست فدراسیون سوارکاری، کیومرث هاشمی، وزیر کنونی ورزش و جوانان، 15 آذر سال جاری در حکمی رضا زندی خواری را به عنوان سرپرست فدراسیون سوارکاری منصوب کرد.

همان زمان بر اساس اعلام وزارت ورزش و جوانان به سوشال لند اعلام شد: با توجه به عدم حضور رییس مجمع به عنوان ناظر بر فدراسیون های ورزشی در انتخابات، مجمع ابطال و سرپرست فدراسیون منصوب شد و در ادامه با توجه حکم دیوان عدالت اداری، حکم سرپرست فدراسیون بدون اعتبار و سرپرست جدید فدراسیون (رضا زندی) منصوب شد.

انتخابات ابطال شد!

پس از برگزاری انتخابات فدراسیون سوارکاری، محمد کاظمیان و محمداسد مسجدی در شعبه 35 دیوان عدالت اداری با موضوع شکایت و خواسته «درخواست ابطال انتخابات غیر قانونی مورخ 1401/03/21 فدراسیون سوارکاری» خواستار ابطال انتخابات فدراسیون سوارکاری شدند که در نهایت پس از صدور رای اولیه از سوی شعبه دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال انتخابات مورخ 1401/03/21 فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران، از سوی مسعود خلیلی به دلیل اعتراض به رای صادره، درخواست تجدیدنظرخواهی شد و شعبه تجدید نظر دیوان عدالت اداری در این رابطه تصمیم گیری کرد.

پس از تجدیدنظرخواهی و اعتراض ثالث مسعود خلیلی نسبت به دادنامه بدوی شعبه 35 دیوان عدالت اداری برای تایید انتخابات فدراسیون سوارکاری، با دفاعیات حقوقی به عمل آمده توسط اداره کل حقوقی و املاک وزارت ورزش و جوانان، شعبه 26 تجدید نظر دیوان عدالت اداری، رای ابطال مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری را تایید کرد تا مجددا تشریفات اداری و قانونی برای برگزاری مجدد مجمع انتخاباتی ریاست فدراسیون سوارکاری برگزار شود.

ثبت نام پنج نامزد انتخابات فدراسیون سوارکاری

بازه زمانی 10 روزه ثبت نام نامزدهای ریاست فدراسیون سوارکاری از چهارم اردیبهشت سال جاری آغاز شد و در مجموع 10 روز کاری به طول انجامید و از 12 کاندیدای انتخابات ریاست فدراسیون، پنج نفر از نظر مدیریتی تایید صلاحیت شدند که شامل محمداسد مسجدی، محمد کاظمیان،  فیض الله پیری شرفوندی، رضا زندی خواری و سیدرضا میرابوطالبی است. 

انتصاب سرپرستی دیگر برای فدراسیون

هفتم آذرماه سال جاری بود که کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان، در حکمی عباسعلی اکبری را به عنوان سرپرست فدراسیون سوارکاری منصوب کرد. 

این انتصاب در پی اعتراض برخی نامزدهای انتخاباتی به دلیل حضور همزمان زندی خواری به عنوان سرپرست و نامزد انتخاباتی فدراسیون سوارکاری مد نظر قرار گرفت تا از هر گونه شایبه انتخاباتی جلوگیری به عمل آید و مکانیزم عدالت محوری مد نظر قرار گیرد.

تعویق یکباره مجمع و اعلام زمان جدید انتخابات پس از پنج ماه

مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری در شرایطی که قرار بود بر اساس اعلام آرش فرهادیان، مدیر کل دفتر امور مشترک فدراسیون های ورزشی وزارت ورزش و جوانان، هفتم شهریورماه 1402 برگزار شود به یکباره و در نزدیکی زمان برگزاری مجمع به تعویق افتاد و تقریبا پنج ماه طول کشید تا در نهایت 9 بهمن ماه سال جاری تاریخ جدید برگزاری مجمع عمومی انتخاباتی اعلام شد.

با تصویب هیات رییسه مقرر شد مجمع عمومی انتخاباتی فدراسیون با دستور جلسه انتخاب رییس و سایر اعضای هیات رییسه فدراسیون روز پنجشنبه 24 اسفندماه 1402 در محل سالن فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار شود.

سوارکاری بالاخره صاحب رییس شد

سوارکاری ایران در سالیان گذشته با مسایل عدیده ای روبه رو بوده است؛ از اعمال تصمیمات غلط و خارج از ضوابط که منجر به افزایش هزینه مالکان اسب و ایجاد ابهام در ساختار مدیریتی با تمرکز هزینه های دریافتی از مالکان تا عدم توجه به نقش نظارتی و اتخاذ تصمیمات غیرتخصصی، منجر به افزایش هزینه ها به صورت گزاف شده است.

علاوه بر این مدیریت های مداخله گرایانه و خارج از وظیفه رسمی، ابهام در سیستم ارسال نمونه های دوپینگ اسب های ورزشی به خارج از کشور در حالی که در آزمایشگاه های داخلی کاملا قابل انجام است، ابهام در مدیریت تبعیض آمیز در ساختارهای مدیریتی مرتبط و ابهام در نصب میکروچیپ های از رده خارج و بدون مجوز با قیمت بسیار بالا و توزیع به صورت کاملا انحصاری از دیگر مواردی است که می توان به آن اشاره کرد و حساسیت نهادهای نظارتی را در پی داشته و منجر به تحقیق و تفحص از وزارت ورزش و جوانان در خصوص عملکرد فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران شده است.

فرآیند پرونده تحقیق و تفحص از عملکرد فدراسیون سوارکاری در مواردی شامل دوپینگ، هویت و تبارنامه اسب ها، عدم پرداخت حق عضویت فدراسیون، تعارض منافع، تشکیک در میکروچیپ ها، انعقاد قراردادهای غیر قانونی، واردات غیر قانونی و فساد در واردات اسب، تبانی و تحصیل اموال نامشروع، دی ان ای های تکراری، اسب های دارای دو DNA و همچنین تقلب در کتاب های تبارنامه مد نظر قرار گرفته است.

در نهایت پس از حدود 21 ماه مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری برگزار شد. شمارش آرا در دور اول به گونه ای پیش رفت که با توجه به کسب نشدن 24 رای به عنوان رای مطلق توسط هیچ کدام از نامزدها، انتخابات به دور دوم کشیده شد.

در دور اول محمد کاظمیان 22 رای، محمد اسدمسجدی 17 رای و فیض الله پیری 4 رای کسب کردند تا طبق اساسنامه فدراسیون های ورزشی هر کدام که رای بیشتری کسب کنند به عنوان رییس انتخاب شود. در نهایت محمد کاظمیان با کسب 32 رای به عنوان رییس فدراسیون سوارکاری به مدت چهار سال انتخاب شد و محمد اسدمسجدی 11 رای کسب کرد و 2 رای هم مخدوش بود. همچنین با رای اعضای مجمع، انتخاب اعضای هیات رییسه به مجمع عمومی آتی این فدراسیون، موکول شد.

پرونده باز تحقیق و تفحص!

مردادماه سال 1401 بود که مجلس شورای اسلامی موضوع تحقیق و تفحص از وزارت ورزش و جوانان درخصوص عملکرد فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرد و جمعی 13 نفره از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان اعضای هیات تفحص از فدراسیون سوارکاری انتخاب شدند. در نهایت اما پس از گذشت حدود 15 ماه گزارش نهایی تحقیق و تفحص از وزارت ورزش و جوانان در مورد عملکرد فدراسیون سوارکاری از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 163 رای موافق از مجموع 222 رای ماخوذه به قوه قضاییه ارجاع شد و همچنان باز است و باید دید به چه سرنوشتی دچار خواهد شد.

پرونده اتهام فساد، تقلب و تبانی یک فدراسیون روی میز قاضی!

پایان خبر سوشال لند

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پایان بلبشوی سوارکاری! – سوشال لند" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پایان بلبشوی سوارکاری! – سوشال لند"، کلیک کنید.