یکی از قاریان نابینا با استفاده از برجسته نگار تولیدشده در یکی از شرکت های دانش بنیان اقدام به قرایت قران در برنامه محفل صدا و سیما کرد و این در حالی است که به گفته محققان، به دلیل افزایش قیمت ارز، قیمت این ابزار کاربردی برای نابینایان از 8 میلیون و 900 هزار تومان در اسفند سال 96 به 96 میلیون تومان در سال گذشته افزایش یافته است.
امیر سرمدی از کارشناسان این طرح در گفت وگو با سوشال لند، برجسته نگار هوشمند همراه را یک تبلت بریل برای نابینایان توصیف کرد که توسط این شرکت دانش بنیان در ایران تولید شده و از سال 96 روانه بازار شده است.
وی با بیان اینکه این محصول هم اکنون در اختیار نابینایان قرار گرفته است، گفت: این ابزار کاربردی برای نابینایان مبتنی بر فناوری پیشرفته است و سلول های بریل آن با قیمت بالایی از کشور آلمان وارد می شود و با افزایش نرخ ارز، قیمت این دستگاه از 8 میلیون و 900 هزار تومان در اسفند سال 96 به 96 میلیون تومان در سال گذشته افزایش یافته است و طبیعی است که بسیاری از نابینایان توان خرید آن را ندارند.
سرمدی تاکید کرد: از این رو می طلبد سازمان های حمایتی، از نابینایان برای خرید این دستگاه حمایت کنند.
این محقق، این تبلت نابینایان را دارای سیستم عامل لینوکس دانست که امکان خواندن و نوشتن کلیه فرمت های متنی ورد را به کاربران نابینایان می دهد و ادامه داد: فایل متنی از طریق فلش در دستگاه کپی می شود و فرد کاربر به صورت بریل و صوتی می تواند آن را بخواند.
سرمدی یادآور شد: به این دستگاه همچنین نرم افزار کتابخوان اضافه شده و این امکان را به نابینایان می دهد که بتوانند کتاب های متنی و حتی کتاب هایی با فرمت epub و اچ دی ام ال را به آن اضافه کنند.
وی امکان ایجاد دسته بندی موضوعی در فایل کتابخانه برای کاربران، امکان بوک مارک زدن روی فایل کتاب ها و کپی کردن بخش هایی از منابع مطالعاتی را از دیگر قابلیت های این ابزار عنوان کرد و گفت: امکان تایپ فارسی در این سیستم پیش بینی شده و همچنین مجهز به مرورگر اینترنت است و این امکان وبگردی در کلیه سایت ها را برای آنها فراهم می کند؛ چرا که این دستگاه دارای خروجی بریل و صوتی است.
سرمدی، مجهز بودن این تبلت به نرم افزارهایی چون ماشین حساب، دفتر تلفن، واژه نامه 4 زبانه، پخش فایل های صوتی، تصویری و Media Player را از دیگر قابلیت های این دستگاه دانست و یادآور شد: همچنین این تبلت دارای نرم افزار قرآن با ترجمه فارسی و انگلیسی است و محمد بهرامی(نابینا) با این برجسته نگار، توانست قرآن را در برنامه محفل شبکه 3 بخواند.
وی در خصوص این قابلیت، توضیح داد: تبلت برجسته نگار این شرکت امکان جستجو در آیات و سوره ها را بر اساس صفحه برای نابینایان فراهم کرده است و قاریان و حافظان نابینای قرآن می توانند از قابلیت های این نرم افزار بهره مند شوند.
سرمدی تاکید کرد: قرآن بریل چاپی حجیم است، به گونه ای که قرآن بریل با ترجمه 30 جلدی است که حمل آن برای نابینایان امکان پذیر نیست، ضمن آنکه اگر بخواهند در مسابقات قرآنی کشوری و بین المللی شرکت کنند، امکان حضور آنها با قرآن بریل چاپی مقدور نیست، ضمن آنکه جستجوی سوره ها و آیه ها در قرآن بریل برای آنها دشوار خواهد بود.
این محقق ادامه داد: این در حالی است که ما نرم افزار هوشمندی را برای قرآن در دستگاه برجسته نگار آماده کردیم که قابلیت های زیادی را برای کاربران فراهم می کند.
سرمدی اضافه کرد: همچنین به همت یکی از نابینایان به نام مرتضی هادیان در اصفهان، مجموعه گنجینه لغات معنوی طراحی و پیاده سازی شده است. این گنجینه حاوی تمامی ادعیه و زیارت نامه ها به خط بریل است که سازگار با دستگاه برجسته نگار تولید شده در این شرکت دانش بنیان در قالب نرم افزاری ارایه شده است.
به گفته وی، از طریق این نرم افزار نابینایان به انواع رساله ها، کلیه ادعیه و زیارت نامه ها به خط بریل دسترسی خواهند داشت.
این محقق تاکید کرد: این دستگاه با کیبورد و نمایشگر بریل به مدت 5 ساعت شارژ باتری این امکان را به کاربران نابینا می دهد که به راحتی به منابع مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
پایان خبر سوشال لند
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قرایت قرآن با برجسته نگار دانش بنیان در صداو سیما/افزایش قیمت تبلت نابینایان به 96 میلیون تومان" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قرایت قرآن با برجسته نگار دانش بنیان در صداو سیما/افزایش قیمت تبلت نابینایان به 96 میلیون تومان"، کلیک کنید.